Close button

Як позбутися чорних цяток: основи догляду від косметолога

Як позбутися чорних цяток: основи догляду від косметолога

Люди, у яких жирна шкіра, знають, як складно часом домогтися чистого лиця без висипань. На це йдуть безліч сил і косметики. Але головне в цій ситуації - налагодити правильний догляд за такою шкірою, повідомляє РБК-Украина.

Про це розповіла косметолог і нутриціолог Яна Фоксі.

"Чорні цятки, камедони, - шкірний жир, що заповнює пори. Вони бувають тільки на жирній / комбінованій шкірі. І причиною їх появи може служити безліч факторів, іноді - всі разом", - розповіла Яна.

Чорні цятки (blackheads) - щільний шкірний жир, нагадує пробку. Їх можна скоротити за допомогою догляду.

Псевдо-чорні цятки (sebaceous filaments) - тонкі ниточки, виходять з волосяних фолікулів, часто виступають над шкірою (в основному, на носі). Це явище так само природно, як і пори. Їх не можна видавити і прибрати, але можна освітлювати.

Основи догляду за шкірою, схильної до чорних цяток

Очищення

Воно має бути м'яким, не "до скрипу" (останнє швидше посилить проблему). Увечері слід очищати шкіру в 2 етапи (з гідрофільним засобом). Найчастіше причина камедонів - недолік очищення. Тому завжди починаємо з нього.

Кислоти

ВНА-кислоти тут найбільш ефективні: вони проникають вглиб пір і розчиняють шкірне сало, очищаючи пори. Засіб не повинен містити спирт (алкоголь).

АНА-кислоти вирівнюють рельєф і працюють на поверхні шкіри, висвітлюючи пори.

Азелаїнова кислота очищає пори, зменшує вироблення шкірного сала і впливає на бактерії P.acnes, надлишок яких призводить до акне. Крім того, вона запобігає забиванню пор.⠀

Ніацинамід

Помітно освітлює камедони.⠀

Глиняні маски

Надають абсорбуючий ефект: частково поглинають шкірний жир (без ментолу та інших дратівливих компонентів). Якщо вони вам підходять - сміливо використовуйте.

Ретиноїди

Нормалізують процес поділу клітин, і не дозволяючи клітинам забивати пори і регулюють виділення шкірного сала.

Новини

Популярні теми форуму

analytics