Close button

Циклон йде: де на вихідних буде суха й тепла погода

Циклон йде: де на вихідних буде суха й тепла погода

Циклон Xander попросять на вихід, і в Україні почне переважати суха й тепла погода. Синоптики очікують, що повітря в країні почне поступово прогріватися і повертатися до своїх "доциклонних" показників, а опади до неділі локалізуються на півночі країни.

Прогноз на 17 квітня

У суботу в західних регіонах денна температура коливатиметься в межах +8...+13°C: найхолоднішою виявиться Львівська, а найтеплішою - Чернівецька область. Вночі термометри покажуть близько 2-4 вище нуля. У центрі України та на Київщині у світлий час повітря прогріється до 10-12 з "плюсом", в темний же охолоне до 4-7. У північних, східних і південно-східних областях, а також у Криму прогнозують +11...+14 за Цельсієм протягом дня і від 3 до 7 градусів вночі. На півдні країни найтепліше - там обіцяють до +14...+16°C у світлий час (11-13 на Одещині) і 3-5 вище нуля в темний.

У північній частині Західної України, на півночі та сході країни очікується несильний дощ. В інших областях або без істотних опадів, або сухо - хмарно з проясненнями. Вітер південно-західний, 5-10 м/с.

Фахівці попереджають про заморозки ґрунту в ніч на 17 і 18 квітня. У зв'язку з цим у всіх областях, крім Житомирської, Київської, Чернігівської, Сумської, Полтавської та Харківської, буде введений Ⅰ (жовтий) рівень небезпеки на дорогах у першій половині дня. У зазначених регіонах - "зелений" рівень.

Про значну небезпеку сходження лавин попереджають тільки на вершині Плай у Закарпатській області. В інших гірських районах подібні ризики оцінили як помірні.

У Києві мінлива хмарність, несильний дощ протягом доби. Вдень температура підніметься до +10...+12, вночі опуститься до +4...+6. Швидкість вітру - 2-3 м/с.

xAe3yNehXOJL7m.jpg Карта опадів, очікуваних о 14:00 в суботу, 17 квітня. Фото: скріншот.

Прогноз на 18 квітня

У неділю в Західній Україні повітря повинне прогрітися до +11...+13°C вдень і охолодитися до 3-5 вночі. У центрі країни, а також у Вінницькій, Харківській і Дніпропетровській областях термометри покажуть 13-15 тепла у світлий час і від 3 до 6 в темне. У північних регіонах і на Полтавщині +11...+14 протягом дня і 4-6 вночі. На півдні, південному сході та сході - в середньому 14-16 за Цельсієм протягом дня (на Одещині холодніше - до +14), а вночі в межах 3...7°C.

Несильний дощ обіцяють лише в Житомирській, Київській, Чернігівській, Сумській, Полтавській і Харківській областях. В інших регіонах переважно сухо - хмарно з проясненнями, як і в суботу. Вітер західний, 5-10 м/с.

У Києві очікується дощ. Вдень термометри покажуть +12...+14°, а вночі - +3...+5. Швидкість вітру - 3-5 м/с.

YmEZg1kTMKb6b2.jpg Карта опадів, очікуваних о 14:00 в неділю, 18 квітня. Фото: скріншот.

Новини

Популярні теми форуму

analytics