Close button

Хомчак закликав місцеву владу не створювати загони добровольців

Хомчак закликав місцеву владу не створювати загони добровольців

У Генеральному штабі закликали місцеву владу не займатися створенням невизначеним законом воєнізованих формувань і запевняють, що контролюють ситуацію по стягуванню російських військ до українського кордону, повідомляє Українська правда.

З такою заявою звернувся Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Руслан Хомчак

"Наші розвідувальні структури пильно стежать за характером дій противника і моделюють подальший розвиток обстановки. У рамках зазначеного, в різних областях нашої держави проводяться планові та позапланові збори резервістів і територіальної оборони, а також інші заходи відповідно до виконання завдань з оборони держави на потенційно загрозливих напрямках. У межах зазначеного, прошу представників органів державної влади та місцевого самоврядування не нагнітати ситуацію і не розпалювати панічні настрої в суспільстві. Звертаю увагу, що не варто зміщувати акценти створенням невизначених законом воєнізованих формувань", - заявив Хомчак.

Хомчак зазначив, що в такій ситуації потрібна врівноваженість, виваженість у рішеннях і консолідація зусиль органів державної влади та місцевого самоврядування. Своєю чергою, Генштаб прогнозує всі варіанти розвитку ситуації та визначає адекватні шляхи реагування.

У ВСУ попереджають, що створення на місцях військових формувань може бути використано російською пропагандою.

Нагадаємо:

  • На Харківщині підрозділи тероборони збільшили кількість практичних занять через скупчення російських військ на кордоні з Україною.
  • З 14 квітня Служба безпеки України почала антитерористичні навчання в Харківській області, особлива увага яких надана прикордонним районам.

Новини

Популярні теми форуму

analytics