Close button

У Києві з травня буде "природний локдаун"

У Києві з травня буде "природний локдаун"

У Києві з 1 травня спостерігатиметься природний локдаун у зв'язку з тим, що багато людей поїдуть зі столиці на свята. Про це розповів начальник головного управління Держпродспоживслужби в Києві Олег Рубан, повідомляє Україна 24.

"З 1 травня ми будемо спостерігати природний локдаун. Люди поїдуть додому в інші місця. Як правило, з 1 по 10 травня у нас такий самий природний локдаун, як з 1 по 10 січня. Святкові дні можуть без будь-яких обмежень знизити мобільність людей, кількість людей у Києві. Але ситуація контролюється щодня, рішення буде прийматися наступного тижня у зв'язку з циркуляцією на сьогодні різних збудників, штамів на території Києва. Думаю, через тиждень буде озвучено мером щодо особливого порядку саме у святкові дні", - розповів Рубан.

На запитання, яким має бути цей порядок, чиновник відповів:

"Єдине завдання у всіх – знизити мобільність населення, знизити соціальні контакти. Тому було запропоновано тим, хто може, перейти на онлайн-служби в церквах, або проведення максимально цих служб на вулицях, як це робилося в інших країнах, де були такі свята".

Новини

Популярні теми форуму

analytics