Close button

Як перефарбувати стіни, якщо ви ніколи цього не робили: 5 кроків

Як перефарбувати стіни, якщо ви ніколи цього не робили: 5 кроків

Колір - важливий інструмент, за допомогою якого в інтер'єрі можна домогтися багато чого: зробити кімнату візуально більше і «тепліше», додати затишку або, навпаки, робочого настрою, стилістично зв'язати воєдино розрізнені елементи обстановки та не тільки, повідомляє Esquire.

Виходячи з поставленого завдання, можна вибрати, хочете ви перефарбувати всі стіни або тільки одну (або зовсім її частина), і підібрати відтінок.

Також подумайте про те, як часто ви користуєтеся кімнатою і в який час дня: наприклад, яскраві стіни в спальні можуть виявитися марною тратою сил, якщо ви приходите туди тільки по вечорах, а в вітальні «спрацюють» набагато краще.

Оцініть архітектуру та освітленість простору

Залежно від освітлення один і той же колір може сприйматися по-різному, тому при виборі відтінку фарби варто взяти до уваги геометрію вікон і кількість природного світла в кімнаті, а також розташування і інтенсивність штучного освітлення. Якщо ви вибираєте фарбу в салоні, попросіть зразки з собою і подивіться на них в домашній обстановці в різний час доби - це допоможе точніше зорієнтуватися.

dc1aa7435c5e544aea4883456fc0288f.jpg instagram.com/surfers.jungalow

Розрахуйте кількість необхідного

Коли ви купуєте фарбу, на ємності нерідко можна побачити, що ця кількість розраховане на певну площу, але не забувайте про те, що це сильно залежить від поверхні стін і того, на що ляже фарба, - витрата буде різним, якщо ви плануєте фарбувати поверх шпалер, поверх старої фарби або поверх спеціального грунту (до речі, про нього теж варто не забувати, якщо плануєте перефарбовувати велику площу). Зазвичай кількість необхідної фарби можна розрахувати з фахівцями прямо в магазині.

Захистіть меблі та елементи інтер'єру

Фарбування - справа досить брудна, тому запасіться захисною плівкою і чохлами для меблів: навіть якщо ви будете діяти акуратно, простіше захистити навколишній простір заздалегідь, ніж потім відмивати випадкові краплі фарби. Також вам знадобиться малярський скотч, яким можна не тільки зафіксувати плівку, а й зробити рівний кордон фарби - на стику стіни та стелі або підлоги, навколо розеток і в інших схожих випадках.

5516469fed32f3edf4b753444b9b061e.jpg instagram.com/sofia.skog

Дійте поетапно

Якщо ви хочете пофарбувати стіни самостійно, готуйтеся до того, що це буде відбуватися в кілька етапів з перервами, які будуть відрізнятися в залежності від типу обраної фарби. Починати варто з підготовки поверхні: вона повинна бути гладкою, сухою, очищеною від пилу. Якщо під фарбу необхідний грунт, почати варто з нього і дати йому повністю висохнути. Потім спробуйте фарбу на невеликій ділянці стіни, щоб зрозуміти, як вона лягає і як щільно покриває поверхню, після чого її вже можна повноцінно нашаровувати. Щоб колір був рівним і однорідним, вам буде потрібно покрити стіну фарбою у 2-3 шари, кожному з яких варто дати висохнути (час висихання також зазначено на упаковці фарби). Головне - не боятися експериментувати, адже помилки не так вже й складно виправити ще одним шаром фарби.

Новини

Популярні теми форуму

analytics