Close button

Ображений на санкції Лукашенко обіцяє європейським компаніям в Білорусі "проблеми"

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко зажадав від уряду подати йому дані про великі європейські компанії, які працюють в країні, і анонсував заходи у відповідь щодо цих компаній, якщо ЄС введе проти санкції проти республіки, повідомляє Деловая столица.

Він заявив це на зустрічі з прем'єр-міністром Романом Головченко, фрагмент відеозапису зустрічі опублікував телеграм-канал "Пул Первого".

"Якщо європейці хочуть проблем у себе у зв'язку з цими санкціями, вони їх отримають. Більше нічого не буду говорити — час покаже. Дайте мені інформацію про найбільш великі європейські проєкти у нас і підприємства, які створені на території Білорусі. Подивимося на їх роботу.
Головне — без відповіді нічого не повинно залишатися. Я завжди ставлю запитання, кому це вигідно і навіщо (вводити санкції щодо Білорусі — "ДС"). ми захищаємо свою країну, ми хочемо жити у своїй країні. Нас що за це — санкціями по голові? Тому треба відповідати", – заявив Лукашенко.

Після цієї зустрічі прем'єр сказав журналістам, що в питанні подальших дій у відповідь Мінськ буде діяти "по обстановці".

При цьому прем'єр-міністр розраховує, що західні країни припинять санкційний тиск на Білорусь і що "в політичних, ділових колах на Заході в кінцевому підсумку візьме гору здоровий глузд", йдеться в повідомленні Telegram-каналу.

Новини

Популярні теми форуму

analytics