Close button

Блінкен закликав посилити тиск на РФ через Україну

Блінкен закликав посилити тиск на РФ через Україну

У Державному департаменті Сполучених Штатів Америки заявили про необхідність посилення тиску на Російську Федерацію, щоб вона виконувала свої зобов’язання. Серед іншого – припинила конфлікт на Донбасі та окупацію Криму, повідомляє Обозреватель.

Таку позицію висловив держсекретар США Ентоні Блінкен у Twitter. У цій же соцмережі його підтримав речник Держдепу Нед Прайс.

"Нам потрібно працювати разом, щоб звертати увагу на поведінку Росії, притягнути до відповідальності за її дії та чинити тиск, щоб Москва дотримувалася своїх міжнародних зобов’язань", – наголосив Блінкен.

Зі свого боку Прайс, зробивши ретвіт його допису, нагадав, що РФ має також припинити конфлікт на Донбасі й окупацію українського Кримського півострова.

"Росія повинна виконувати свої зобов'язання згідно з Мінськими домовленостями та сумлінно працювати над припиненням конфлікту на сході України. Вона повинна припинити незаконну окупацію Криму", – додав речник американського Держдепу.

Нагадаємо: очікується, що держсекретар США Ентоні Блінкен прибуде в Україну разом із заступницею держсекретаря з політичних питань Вікторією Нуланд.

Новини

Популярні теми форуму

analytics