Close button

В Україні очікують прибуття Блінкена: з’явився розклад візиту

В Україні очікують прибуття Блінкена: з’явився розклад візиту

У середу, 5 травня, в Україну з візитом прибуде держсекретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен, повідомляє Обозреватель.

Його приліт у Київ очікується пізно ввечері, а офіційна частина візиту почнеться вже наступного дня, 6 травня. Про це повідомило ZN.UA із посиланням на програму робочої поїздки американського дипломата.

Зазначається, що вже о 9:30 четверга Блінкен зустрінеться з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою. Після півгодинних переговорів вони пройдуть до Меморіальної стіни біля Михайлівського собору у столиці, щоб вшанувати пам'ять полеглих внаслідок російської агресії захисників України.

Далі, на 10:35 в очільника Держдепу США запланована зустріч із прем'єр-міністром Денисом Шмигалем.

Тоді як зустріч із президентом Володимиром Зеленським очікується на 11:30 і триватиме приблизно годину. Видання підкреслює, що організатори шукають можливість і для спілкування Блінкена із Зеленським тет-а-тет. Їхня спільна пресконференція має відбутися вже о 12:40.

Крім цього, о 14:15 стартує круглий стіл з представниками українського громадянського суспільства, який пройде в віртуальному режимі. У такому ж форматі проведуть і зустріч о 15:15 зі співробітниками посольства США в Україні.

Після запланованих на 15:50 інтерв'ю представникам ЗМІ Ентоні Блінкен відправиться в аеропорт.

Раніше зазначалося, що Блінкен прибуде в Україну разом із заступницею держсекретаря з політичних питань Вікторією Нуланд.

Новини

Популярні теми форуму

analytics