Close button

Естонські акціонери ініціюють позов проти України на $ 750 млн

Естонські акціонери ініціюють позов проти України на $ 750 млн

Естонські акціонери Arricano Real Estate Plc (Кіпр), що управляє, і девелопера ряду торгово-розважальних центрів (ТРЦ) в Україні, направили президенту України і Мін'юсту повідомлення про інвестиційному спорі з вимогою відшкодування $ 750 млн через втрату ТРЦ Sky Mall в Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як повідомила Arricano на Лондонській фондовій біржі в середу, компанія не є стороною в зазначеному повідомленні. При цьому позов ініціюється від імені ряду діючих та колишніх акціонерів компанії.

Згідно з повідомленням прес-служби Arricano, після подачі повідомлення у сторін є шість місяців для доарбітражного врегулювання спору. Якщо сторони не зможуть домовитися в зазначений термін, естонські інвестори звернуться в міжнародний інвестиційний арбітраж проти України.

У повідомленні інвесторів відзначається, що українська влада експропріювали інвестиції, спрямовані на розвиток ТРЦ, на користь третіх осіб, а також порушили інші права, передбачені міжурядовою угодою про сприяння та захист інвестицій між Україною і Естонією від 1995 року.

Станом на квітень 2021 року акціонерами Arricano Real Estate Plc є Retail Real Estate OU разом з Dragon Capital Investments Limited, Deltamax Group OU, Юрієм Полдо і Рауно Тедеру. Сукупний пакет акцій Тедера становить 70,86%.

Раніше в березні-2020 мажоритарний бенефіціар Arricano Real Estate Plc Хіллар Тедер передав свою опосередковану 55% -ву частку в компанії своєму синові Рауно Тедеру.

Arricano Real Estate Plc спеціалізується на будівництві торгово-розважальних центрів, є одним з провідних девелоперів на ринку нерухомості України. Володіє і управляє п'ятьма торговими центрами в країні загальною площею 147,3 тис. Кв. м: "РайON" і "Проспект" в Києві, "Сонячна галерея" в Кривому Розі, City Mall в Запоріжжі. Компанії також належать 49,9% в ТРЦ Sky Mall (Київ).

Новини

Популярні теми форуму

analytics