Close button

Митників спіймали на махінаціях: привозили авто із заниженням мита

Державне бюро розслідувань викрило масштабну схему із багатомільйонним заниженням митної вартості автомобілів з Грузії до якої були причетні митники, повідомляє Економічна правда.

"12 травня Державне бюро розслідувань провело обшуки у приміщенні Київської митниці Держмитслужби України та на трьох митних постах: "Ліски", "Київ — Столичний", "Київ — Західний", - йдеться в повідомленні ДБР.

Починаючи з 2019 року у зоні діяльності Київської митниці та вищезазначених структурних підрозділах, працівники митниці оформлювали транспортні засоби за заниженою митною вартістю, що призвело до багатомільйонних збитків держбюджету.

Зокрема, за гроші службовці занижували вартість оподаткування.

Несплачені митні платежі з кожної машини складали від 15 до 120 тисяч грн. За місяць оформлюється біля 300 транспортних засобів.

У ході обшуків вилучили документи, які підтверджують незаконну діяльність митників.

За цим фактом почали розслідування за ч. 2 ст. 364 ККУ - зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Новини

Популярні теми форуму

analytics