Close button

Уряд Великої Британії оприлюднив правила для міжнародних мандрівників

Уряд Великої Британії оприлюднив правила для міжнародних мандрівників

Уряд Великої Британії у понеділок оприлюднив правила для тих, хто подорожує за кордон, у яких викладені їхні права та обов'язки під час поїздок, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Уряд Великої Британії 17 травня 2021 року оприлюднив правила для пасажирів у період пандемії COVID-19, які представляють собою чітке та доступне джерело інформації для мандрівників, у ньому викладаються їхні права та обов'язки під час подорожей цього літа", - йдеться у повідомленні, оприлюдненому на сайті уряду Великої Британії.

Зокрема, у цих правилах пасажирам пояснюється, що в разі, якщо їхній переліт або круїз скасували, вони мають законне право на повне відшкодування витрат. При цьому, в документі пасажирам нагадують, що у них "немає права на відшкодування збитків у разі, якщо будь-які зміни обмежень або рекомендацій впливають на плани поїздок, але не призводять до скасування бронювання".

У правилах йдеться, що туристичні компанії мають повідомляти споживачам про свої стандарти та політику щодо гарантування їхньої безпеки. Це означає, що туристів необхідно поінформувати про "належний вигляд сертифікату про вакцинацію, про відповідні щеплення та винятки" відповідно до місця призначення.

Більше того, туроператор має надати інформацію про те, які обмеження в конкретній галузі можуть вплинути на плани мандрівників.

До повідомлення додається повний текст правил для мандрівників.

Міністр авіації Великої Британії Роберт Кортс, у свою чергу, нагадав громадськості, що цього літа подорожі відрізнятимуться від поїздок раніше. Крім того, за його словами, "очікуються триваліші огляди на кордонах із метою захисту громадського здоров'я".

"Якщо цього літа ви прямуєте за кордон, то вам необхідно бути в курсі, що подорожі будуть іншими, і підготуватися до цього відповідним чином", - наводять у повідомленні слова Кортса.
"Ми розробили правила для пасажирів у період COVID-19 саме для того, щоб визначити заходи, які пасажирам варто взяти до уваги", - наголосив Кортс.

Документ оприлюднили на тлі дозволу влади Великої Британії від сьогодні розпочати відновлення міжнародних подорожей для відпочинку у "зелений" список країн, до якого включені Португалія, Сінгапур, Ісландія та інші. Зазначається, що британцям не варто подорожувати до країн, які входять до "жовтого" списку.

У повідомленні наголошується, що обмеження на міжнародне пересування "офіційно переглянуть 28 червня 2021 року з урахуванням внутрішньої та міжнародної ситуації у сфері охорони здоров'я".

Раніше британські ЗМІ повідомляли, що з понеділка в Англії, Уельсі та низці районів Шотландії скасували значну частину обмежень, впроваджених раніше для боротьби з поширенням коронавірусу COVID-19. Зокрема, запрацювали кінотеатри, музеї та спортивні об'єкти.

Крім того, влада дозволила відновити роботу пабам, ресторанам і кафе, розміщеним у приміщеннях, які раніше у деяких частинах Великої Британії залишалися закритими. Однак залежно від регіону продовжують діяти деякі обмеження.

Пом'якшення обмежень у Північній Ірландії очікується після 24 травня.

У Великій Британії виявили понад 4,4 млн випадків COVID-19, приблизно 127 тис. інфікованих померли. У країні проводиться масштабна кампанія з вакцинації населення від коронавірусу.

Новини

Популярні теми форуму

analytics