Close button

Держсекретар США оцінив ймовірність покупки Гренландії

Держсекретар США оцінив ймовірність покупки Гренландії

Держсекретар США Ентоні Блінкен оцінив ймовірність покупки острова Гренландія, повідомляє Лента.Ру.

За його словами, в даний момент Вашингтон в рамках співпраці з Данією підтримує зв'язки з її автономною територією Гренландією.

«Я зосереджений на тому, щоб дивитися вперед. І коротка відповідь: немає», - заявив Блінкен у відповідь на питання про те, як і раніше чи Сполучені Штати мають намір розглядати питання про покупку острова.

У серпні 2019 року повідомлялося, що тодішній президент США Дональд Трамп розглядав можливість покупки Гренландії. Ця ідея обговорювалася з його радниками, які визнали план економічно доцільним. Пізніше колишній американський лідер підтвердив зацікавленість в придбанні острова і порівняв можливу покупку з великою угодою з придбання нерухомості. Вашингтон також заявив про готовність щороку платити Данії субсидії в рамках угоди з купівлі Гренландії в розмірі 600 мільйонів доларів. Також зазначалося, що Трамп пропонував обміняти Пуерто-Ріко на Гренландію.

У Гренландії, що отримала широку автономію від Данії в 1979 році, проживає близько 57 тисяч осіб. Більшість з них - близько 80-90 відсотків - становлять корінні жителі-ескімоси. Їх основними заняттями є полювання і рибальство.

Новини

Популярні теми форуму

analytics