Close button

В ОБСЄ закликали владу Білорусі негайно звільнити Протасевича

В ОБСЄ закликали владу Білорусі негайно звільнити Протасевича
Фото: скриншот відео

Влада Білорусі має негайно звільнити опозиційного журналіста Романа Протасевича, затриманого 23 травня в аеропорту Мінська, де був екстрено посаджений літак Ryanair, заявила представниця ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Тереза Рібейро, повідомляє Ділова столиця.

"Влада Білорусі негайно і беззастережно має звільнити редактора Telegram-каналу "Білорусь головного мозку" Романа Протасевича", — написала вона у Twitter.

Рібейро наголосила, що затримання Протасевича є грубим порушенням зобовʼязань ОБСЄ щодо свободи вираження поглядів та свободи ЗМІ.

23 травня після екстреної посадки літака, що летів з Афін до Вільнюса, у мінському аеропорту був затриманий засновник опозиційного білоруського Telegram-каналу Nexta, головний редактор ресурсу "Білорусь головного мозку" Роман Протасевич.

Пізніше провладні ресурси в Білорусі опублікували відео, на якому Протасевич дав свідчення за фактом організації масових заворушень. Президент США Джо Байден назвав дане відео "ганебним" і заявив, що журналіст зізнався під тиском.

Мати Протасевича Наталя заявила, що її син знаходиться в одній з лікарень столиці Білорусі в критичному стані через проблеми з серцем. Батько журналіста Дмитро Протасевич упевнений, що його сина змусили дати свідчення за фактом організації масових заворушень під тортурами.

Група країн "Великої сімки" засудила "безпрецедентні дії" щодо примусової посадки літака Ryanair.

Новини

Популярні теми форуму

analytics