Close button

Худнемо смачно і вітамінно: схема полуничного розвантажувального дня

Худнемо смачно і вітамінно: схема полуничного розвантажувального дня

Полуничний розвантажувальний день - відмінний спосіб отримати вітамінну бомбу і розлучитися із зайвими кіло. Дієтолог Лора Філіппова розповіла, як правильно організувати меню і попередила про тонкощі, повідомляє РБК-Україна.

Експерт на сторінці в Instagram відразу попередила, що це більш голодний варіант, ніж звичний на гречці, але зате з великою кількістю ягід. Калорійність такого дня - всього близько 850-900 ккал.

Що нам потрібно:

  • свіжа полуниця 1,2 кг
  • білий йогурт без добавок або кефір (жирність 2,5-3,2%. Знежирений не беремо!). Ідеально - домашній йогурт.

Схема харчування:

8:00 - 300 г полуниці + 150 мл кефіру/йогурту

11:00 - 300 г полуниці + 150 мл кефіру/йогурту

14:00 - 300 г полуниці + 150 мл кефіру/йогурту

17:00 - 300 г полуниці + 150 мл кефіру/йогурту

20:00 - стакан кефіру/йогурту

Якщо дуже відчуваєте голод, додайте ввечері 100 г сиру (5% жирності) або 1 ст.л клітковини (наприклад, гарбузової або лляної) до вечірнього кефіру. Пити багато чистої води! Більшу частину води випити до 18: 00. На ніч не заливаємо себе водою! І пам'ятаємо, що полуниця має сечогінну дію. У цей день потрібно бути фізично активним - забезпечувати адекватний рух лімфи за рахунок м'язових скорочень. Але важке силове тренування краще скасувати. Можна піти на стретчінг або йогу.

Важливо! Це не дієта, а розвантажувальний день! Тільки один! Після нього повертаємося до свого звичайного правильного і збалансованого раціону харчування. Не практикуємо, якщо ви схильні до алергії або якщо у вас є захворювання шлунково-кишкового тракту - виразка, гастрит (особливо в гострій формі).

Новини

Популярні теми форуму

analytics