Close button

Windrose виконуватиме регулярні рейси з Києва до Ужгорода

Windrose виконуватиме регулярні рейси з Києва до Ужгорода

Український авіаційний перевізник Windrose ("Роза вітрів") з 1 червня почне виконувати регулярні рейси з Києва до Ужгорода, що стане стартом відновлення роботи аеропорту у Закарпатській області, повідомляє УНИАН.

Також Міністерство інфраструктури зазначило, що з 5 червня цього року набуває чинності Угода між Кабінетом міністрів України та урядом Словацької Республіки про визначення умов використання певної частини повітряного простору Словацької Республіки у зв'язку з наданням послуг з обслуговування повітряного руху призначеним українським провайдером аеронавігаційного обслуговування в міжнародному аеропорту "Ужгород".

Вже підготовлена публікація про делегування повітряного простору Словаччини під управління України, а також зафіксована дата набуття чинності цих змін - з 9 вересня 2021 року.

"Це означатиме, що вже цього року авіакомпанії зможуть виконувати посадку на аеродромі Ужгорода за аеронавігаційними приладами", - сказано в повідомленні міністерства.

До 9 вересня польоти будуть виконуватися за правилами візуальних польотів.

Ужгородський аеропорт: що необхідно знати

  • Регулярні польоти з ужгородського аеропорту припинили на початку червня 2018 року. Наприкінці того ж року він отримав сертифікат від Європейського агентства з безпеки польотів (EASA).
  • І тільки 15 березня 2019 аеропорт після перерви відновив обслуговування регулярних рейсів.
  • 19 серпня 2020 року Україна і Словаччина остаточно домовилися про запуск аеропорту "Ужгород".
  • У вересні 2020 року Україна і Словаччина підписали двостороння міжурядову угоду, яка передбачає відновлення повноцінного функціонування аеропорту»Ужгород".
  • Україна розраховує на завершення Словаччиною внутрішніх процедур для відновлення роботи Міжнародного аеропорту "Ужгород".
  • Узгодження Словаччиною потрібно через необхідність використання повітряного простору цієї країни при посадці та зльоті літаків, що оперують в аеропорту Ужгорода.
  • Міністр інфраструктури Владислав Криклій очікував відновлення польотів з міжнародного аеропорту "Ужгород" у червні 2021 року.

Новини

Популярні теми форуму

analytics