Close button

Кирило Тимошенко розповів про деолігархізацію новинних служб

Кирило Тимошенко розповів про деолігархізацію новинних служб

Заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко вважає можливою деолігархізацію новинних служб українських телеканалів, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Мені здається, що деолігархізація новинних служб телеканалів коли-небудь усе-таки трапиться в Україні. Звісно, великий бізнес має право володіти каналами, але більшість із них (або майже всі) вирішили, що мають впливати на політику. Ось це має закінчитися", - сказав він.

Зазначивши, що "у президента немає свого телеканалу, тому що він - не президент-олігарх", Тимошенко заявив, що "президент не домовляється з олігархами щодо телеканалів або з їхніми менеджерами. Нам це не потрібно".

"Самі наші кроки показують, що ми робимо правильні рішення. Люди це бачать і вміють відокремлювати правду від фейків. В цьому і є наше завдання як держави - відокремлювати інформацію від дезінформації", - сказав він.

При цьому, говорячи про Суспільне телебачення, Тимошенко зазначив, що "є приклади того, коли суспільний мовник є не нейтральним, а тим, хто озвучує позицію інших політичних сил".

"Мені здається, це дуже дивно. Я знаю багато прикладів в інших країнах, коли уряд призначає голову наглядової ради суспільного телебачення або саму наглядову раду, або квоту, тому що вони розуміють, що держбюджет виділяє на це чималі гроші і міністерства часто незадоволені витрачанням грошей. А у нас в наглядовій раді більшість - це громадські організації і представництво Верховної Ради в меншості", - сказав він.
"Що стосується Національної суспільної телерадіокомпанії України, то можна багато розповідати про те, що рейтингу немає, а довіра є. Але ми не перший день живемо. Не існує довіри без рейтингів", - заявив Тимошенко.

Новини

Популярні теми форуму

analytics