Close button

Протасевичу загрожує смертна кара – Лукашенко

Протасевичу загрожує смертна кара – Лукашенко

Невизнаний голова Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що затриманому 23 травня опозиційному блогеру Роману Протасевичу може загрожувати страта за участь у військових діях на Донбасі. Причому сам Протасевич це розумів з моменту затримання, повідомляє Обозреватель.

Лукашенко нагадав, що готовий сприяти терористам так званої Луганській Народної Республіки в отриманні показань від Протасевича за фактом його участі в бойових діях на Донбасі у 2015 році.

"Є нюанс. На Донбасі порушено кримінальну справу на цього персонажа. Я про це нагадав президенту Путіну і сказав, що якщо (у самопроголошених республік, – ред) будуть питання до них - ласкаво просимо до нас, поставте їм питання. Тому що людей вбивали вони там, на Донбасі ", – заявив білоруський "президент".

При цьому він додав, що сам Роман Протасевич в момент екстреної посадки літака "Афіни-Вільнюс" в Мінську прекрасно усвідомлював, що йому загрожує в разі доведення провини.

"Він кричав екіпажу, що йому загрожує смертна кара, а наші журналісти виправдовували, що у нас не передбачена за такою статтею (тероризм, – прим. ред) смертна кара, а 15 років. Але він знав, що говорив. Він розумів, що там, на південному сході України йому можуть бути пред'явлені претензії - і це вже зовсім інша ситуація", – резюмував Лукашенко.

Новини

Популярні теми форуму

analytics