Close button

В законопроєкті про олігархів існує конфлікт інтересів, – Разумков

В законопроєкті про олігархів існує конфлікт інтересів, – Разумков

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков вважає, що в президентському законопроєкті про олігархів існує конфлікт інтересів, тому варто створити спеціальний орган, який буде займатися їх реєстром, повідомляє Українська правда.

"Це важливий аспект діяльності влади. Згідно із законом, я вранці зміг з ним ознайомитися, сама ідея правильна, багато слушних речей. З урахуванням того, які функції передбачаються для Ради національної безпеки і оборони, а він саме дорадчий, консультативний, координаційний орган – йому не властива функція відносити тих чи інших громадян до тих чи інших категорій", – зазначив Разумков.

Тому, думає він, для таких питань варто було б створити окремий орган. Відбір співробітників покласти на комісії, подібні пов'язаним з НАБУ і САП. Можливе й залучення іноземних експертів.

"Плюс є й інші застереження. Тому що в РНБО, на мій погляд, виникає конфлікт інтересів, оскільки і голова Верховної Ради, і президент, і інші високопоставлені чиновники входять до складу РНБО.
І якщо ми говоримо гіпотетично, що є якийсь голова Верховної Ради, який якось пов'язаний з олігархами, або будь-який інший чиновник – прем'єр-міністр, міністр – то навряд чи він буде підтримувати ідею включення такої особи у вищезгаданий список, і це буде відвертим конфліктом інтересів при прийнятті того чи іншого рішення, і тим більше при розгляді таких питань", – підкреслив голова ВРУ.

Новини

Популярні теми форуму

analytics