Close button

В Україні вперше продали виправну колонію

В Україні вперше продали виправну колонію

У четвер, 3 червня, відбулися два перших успішних аукціони з приватизації в'язниць, на яких вдалося продати окреме майно непрацюючої "Львівської виправної колонії (№48)". За результатами торгів по двом лотам держбюджет України повинен поповнитися на 407,5 млн грн, повідомляє UBR.

Як повідомляється на сайті Фонду держмайна (ФДМ), перший лот пішов з молотка за 377,5 млн грн. У торгах взяли участь сім претендентів на актив. При цьому в ході аукціону його ціна збільшилася майже в 3 рази. Згідно з інформацією на "Прозорро.Продажі", переможцем стала компанія "Девелопмент інжиніринг сервіс". За даними Youcontrol, кінцевий бенефіціар - Тарас Зубик.

За словами голови ФДМ Дмитра Сенниченко, колонія знаходиться в занедбаному стані і займає майже цілий квартал в прицентральній частині Львова.

"Приватизація цього активу забезпечить надходження багатомільйонних інвестицій, створення нових робочих місць і розвиток міста", - зазначив він.

У той же день відбувся другий аукціон з приватизації майна Львівської виправної колонії. За лот №2 боролися дев'ять учасників. В результаті об'єкт пішов з молотка за 30 млн грн. Стартова сума зросла майже в 9 разів - з 3,38 млн грн.

Дані на "Прозорро.Продажі" свідчать, що переможцем аукціону стало ТОВ "Ринок сільськогосподарської продукції" Шувар". За даними Youcontrol, кінцеві бенефіціарні власники - Андрій Чіпчар і Роман Федишин.

У ФДМ зазначили, що приватизація майна цієї колонії пройшла в рамках спільного проекту фонду і Мін'юсту "Велика приватизація в'язниць". Планується виставити на прозорі аукціони майна 35 непрацюючих виправних установ по всій території України, які часто розташовані в центральних частинах міст.

"70% надходжень від приватизації цих об'єктів будуть спрямовані на будівництво нових закладів виконання покарань, з сучасними умовами утримання людей", - додали в ФДМ.

Новини

Популярні теми форуму

analytics