Close button

Байден продовжив санкції проти Білорусі

Байден продовжив санкції проти Білорусі

Адміністрація президента США Джо Байдена у вівторок, 8 червня, продовжила санкції проти влади Білорусі ще на рік. Заявляється, що дії останньої загрожують нацбезпеці, а також зовнішній політиці Америки, повідомляє Обозреватель.

Як сказано в повідомленні Білого дому, надзвичайний стан у країні, оголошений 16 червня 2006 року указом №13405, має продовжуватися й після 16 червня 2021-го.

"Дії і політика окремих членів уряду Білорусі й інших осіб продовжують створювати незвичну і надзвичайну загрозу національній безпеці та зовнішній політиці Сполучених Штатів", – йдеться в офіційній заяві.

У Білому домі вказали, що обмежувальні заходи було введено через підрив демократичних процесів та інститутів Білорусі, "що проявилося у фундаментально недемократичних виборах у березні 2006 року". Крім того, в РБ порушувалися права людини, відбувалися політичні репресії, включно із затриманнями та зникненнями громадян, публічною корупцією, зокрема способом відволікання або неправомірного використання білоруських державних активів або зловживання державною владою.

Новини

Популярні теми форуму

analytics