Close button

У держави нема грошей на нову окружну дорогу Києва: як будуватимуть трасу

Зміни до Закону про державні закупівлі, прийняті для будівництва Київської обхідної дороги (КОД) – це єдиний шлях для реалізації такого масштабного проекту. Вони дають можливість залучати міжнародні інвестиції, без яких будівництво неможливе, повідомляє Сегодня.

Про це заявив виконавчий директор Національної асоціації дорожників України Олег Варивода.

За його словами, підрядника будівництва на конкурентних торгах визначатимуть не лише за ціною, а й за умовами залучення фінансування. Це дозволить уникнути негативного досвіду попередніх проектів, нереалізованих через відсутність фінансування.

"2018 року ми обговорювали інвестпроект реконструкції дороги М-14 Одеса – Миколаїв – Херсон. Це передбачало будівництво цементобетонної дороги з чотирма смугами, яка б з'єднала припортові міста і поліпшила транспортне сполучення півдня і в цілому країни", – згадав він.

Вартість проекту реконструкції становила 21,9 млрд гривень при тому, що в Дорожньому фонді на той рік було 32 млрд.

6062c4b65f564.png.webp

/ Фото: Укравтодор

"Китайська компанія CRBC висловила намір побудувати дорогу за свій рахунок, із залученням грошей недержавних організацій Китаю. Вони запитали – можемо залучити гроші комерційних банків Китаю, і ми будуємо? Ні, не можемо, тому що це рівень міждержавний. І от вже 2021-й – дороги нема", – констатує Варивода.

Саме тому він вітає нові правила проведення конкурсу на будівництво КОД, прийняті парламентом 3 червня.

"Неможливо реалізувати будівництво КОД в рамках державної програми. Це фантастика. Ремонт дороги міжнародного значення на 10 млрд – це прийнятна сума для державного бюджету і Дорожнього фонду. Але неможливо за 5 років витратити 85 млрд грн. Для цього слід зупинити ремонт і будівництво третини доріг по всій Україні. Тому міжнародні інвестиції – чи не єдине адекватне рішення", – підкреслив керівник Національної асоціації дорожників України.

Нагадаємо, глава Інституту публічної політики та консалтингу Сергій Биков також пояснював, що за українським законодавством, міжнародні компанії не можуть залучати фінансування під будівництво Київської обхідної дороги й інших схожих об'єктів. Саме цим пояснюється ухвалення однієї з поправок у законопроєкт № 5309, яким КОД виводиться з-під дії Закону "Про державні закупівлі".

Раніше стало відомо, що нову окружну дорогу Києва допоможуть будувати американці. Меморандум про таку співпрацю підписали "Укравтодор" і компанія Bechtel Overseas Corporation.

А про те, як ведеться "Велике будівництво" в Хмельницькій області, дивіться в сюжеті "Сьогодні":

Новини

Популярні теми форуму

analytics