Close button

Лікар розповів, що станеться з організмом, якщо часто пити пиво

Лікар розповів, що станеться з організмом, якщо часто пити пиво

Багато людей вважають, що залежність може бути тільки від міцних напоїв, але це міф. Лікар-нарколог розповів про наслідки частого вживання пива. Пінний алкоголь полюбляють багато українців особливо в літню пору, повідомляє U-News.

Та й реклама показує нам, що пиво - нешкідливий спосіб втамувати спрагу і добре провести час в компанії друзів. Але медики кажуть, що на ділі все не так, адже часте вживання пива загрожує серйозними проблемами.

Медики давно вже виділяють залежність від пива в окремий вид - так званий пивний алкоголізм. Така пристрасть може поступово розвиватися протягом кількох років, а в результаті призводить до переходу на більш міцні напої.

«Пивна залежність небезпечна специфічним ставленням суспільства до вживання пива. Сприймати це як проблему, причому вимагає лікування, здоров'ю та життю людини - заважають фінансові компанії, яскраво і цікаво що представляють пиво на ринку. Пиво пропонується, як втамовує спрагу напій, але при цьому замовчується, що в кожній пляшці міститься 50-100 грам чистого спирту », - каже лікар-нарколог Сергій Худолій.

Наслідки пивного алкоголізму для організму людини

Порушується робота серцево-судинної системи (відбувається потовщення серцевої стінки, розширення порожнини - «пивне серце», некроз серцевого м'яза, інфаркт).

Пиво негативно позначається на роботі шлунково-кишкового тракту та інших органів (вірогідний розвиток гастриту, панкреатиту, гепатоза, цирозу печінки, порушення функції нирок).

Змінюється зовнішній вигляд людини - з'являється набряклість кінцівок, одутлість особи.

Через порушення гормонального фону у чоловіків розвивається ожиріння «за жіночим типом» (збільшення грудей, таза, живота), у жінок грубіє голос, з'являється волосся на обличчі, порушується лібідо, репродуктивна функція.

Впливає напій також на мозок і нервову систему: відбувається загибель клітин головного мозку, розвивається деменція, епілепсія, погіршується зір, слух, з'являються порушення сну, можлива невропатія, порушення чутливості, парези кінцівок.

Новини

Популярні теми форуму

analytics