Close button

Антикорупційна прокуратура оскаржила виправдувальний вирок екснардепу Левусу

Антикорупційна прокуратура оскаржила виправдувальний вирок екснардепу Левусу
Фото: Андрей Левус / Facebook

Сьогодні, 18 червня, прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) подав апеляційну скаргу на вирок ВАКС, яким народного депутата України VIII скликання Андрія Левуса визнали невинним у незаконному отриманні компенсації на витрати за винаймання номера в готелі "Київ", повідомляє Depo.ua.

У САП відзначають, що сторона звинувачення вважає вирок незаконним, оскільки висновки суду, викладені в ньому, не відповідають фактичним обставинам кримінального провадження.

"Апеляційні вимоги прокурора зводяться до винесення судом апеляційної інстанції свого вироку з визнанням зазначеної особи винною у вчиненні інкримінованого злочину, призначенням покарання у вигляді позбавлення волі та додаткових покарань", – йдеться в повідомленні.

У прокуратурі запевняють, що в рамках досудового розслідування зібрали достатньо доказів, які свідчать про вчинення колишнім народним депутатом кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

"Так, не дивлячись на наявність у власності квартири в столиці, депутат отримав з державного бюджету в якості компенсації 543,9 тис. гривень", – наголошується в повідомленні.
yzUkRZce7LgAGjMd7vTDIJqYQqqyu8Xnp0kZHxNg
Скріншот: САП / Facebook

Нагадаємо, 21 травня цього року суд виправдав народного депутата Верховної Ради восьмого скликання Андрія Левуса у справі про отримання компенсації від держави на оренду готельного номера.

У травні 2020 року завершили розслідування фактів необґрунтованого отримання з державного бюджету 543,9 тис. грн компенсації за оренду житла народним депутатом України VIII скликання Андрієм Левусом.

За даними слідства, екснардеп отримав неправомірну вигоду у вигляді права користування готельним номером в ДП "Готельний комплекс "Київ", на що з бюджету, передбаченого на забезпечення діяльності парламенту, з грудня 2014 року по грудень 2017 витрачено 543,9 тис. грн. Навесні 2020 року екснародному депутату повідомили про підозру.

Досудове розслідування зазначених фактів детективами НАБУ тривало з жовтня 2018 року.

Новини

Популярні теми форуму

analytics