Close button

COVID-вакцинація: в ВООЗ розповіли, чи робити щеплення дітям

COVID-вакцинація: в ВООЗ розповіли, чи робити щеплення дітям

Всесвітня організація охорони здоров'я опублікувала рекомендації з вакцинації населення проти COVID-19 і інших профілактичних заходів під час пандемії. У заяві організації йдеться, що наразі дітям вакцинація протипоказана, повідомляє 24 Канал.

В організації зазначили, що поки немає достатніх даних про використання вакцин проти COVID-19 у дітей, щоб дати рекомендації для дітей, які мають отримати щеплення.

Фахівці наголосили, що маленькі пацієнти, як правило, переносять коронавірусну інфекцію в легшій формі, ніж дорослі. Організація також нагадала про необхідність своєчасної вакцинації дітей від інших інфекцій рекомендованими препаратами.

Відзначимо, що заява ВООЗ суперечить рішенню Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) включити пацієнтів 12 – 15 років в програму вакцинації компанії Pfizer-BioNTech. 10 травня 2021 року відомство схвалило екстрене застосування препарату для цієї вікової групи.

Вакцинація дітей в різних країнах проти COVID-19

  • У Німеччині вже проводиться вакцинація препаратом Pfizer-BioNTech для дітей з 12 років з певними захворюваннями.
  • Серед європейських країн, в яких вакциною виробництва Pfizer-BioNTech дітей щеплюють з 12 років: Австрія, Румунія, Італія. В Угорщині вакцинація дозволена з 16 років.
  • Ізраїль схвалив вакцинацію дітей на початку червня. "Рекордсменом" за вакцинацією дітей став Китай – в цій країні дітей прищеплюють з 3 років препаратом CoronaVac.
  • В Україні ще не розпочали вакцинувати дітей.

Новини

Популярні теми форуму

analytics