Close button

Що очікується на валютному ринку в четвер (Оновлено)

Що очікується на валютному ринку в четвер (Оновлено)

Вчорашній зліт котирувань безготівкового долара на міжбанківському валютному ринку в другій половині торговельної сесії і відсутність реакції Національного банку породили безліч питань.

Головне з них: як буде діяти Національний банк сьогодні? Якщо реакції регулятора не буде, спекулянти можуть продовжити розгойдувати курс. У цьому випадку котирування продовжать рух у напрямку рівня 27,50 гривень і можуть досягти його вже сьогодні.

Відкриття торгів четверга очікується на рівні 27,40 / 27,50 - ціна заявок на купівлю / продаж відповідно. Готівковий долар у середу вдень опускався до 27,25-27,26 гривень, але вже до вечора в Києві і великих містах його продавали на 10 копійок дорожче. Оператори валютного ринку були здивовані і роздратовані непередбачуваною поведінкою міжбанку і вирішили перестрахуватися. Сьогодні продаж долара в Києві стартуватиме з 27,35 гривень у великих оптових обмінниках і 27,40 гривень у більш дрібних. Далі все буде залежати від розвитку подій на міжбанку. У разі, якщо зростання безготівкового долара продовжиться, слідом за ним піде і готівковий долар.

Євро на ринку FOREX у середу спробувало продовжити зростання і досягло позначки 1,1968 долара після того, як глава ФРС США Джером Пауелл пообіцяв не поспішати з підвищенням ставок, проте потім розвернулось і пішло вниз. Вранці середи євро продовжило зниження і опустилось до 1,1919 долара. Готівкове євро в середу ввечері подорожчало до 32,65-32,70 гривень. Сьогодні вранці його почнуть продавати за тією самою ціною. Далі все буде традиційно залежати від двох чинників: ситуації на світових ринках і поведінки готівкового долара. Сьогодні можливі різкі коливання ціни євро.

Ослаблення американського долара, що продовжилося вчора, допомогло російському рублю зміцнитися з 73,00 до 72,35 рублів за долар, але потім рубль знову почав втрачати позиції. Вранці четверга він торгується у вузькому діапазоні 72,55-72,70 рубля за долар. Готівковий рубль у Києві вже другий тиждень тримається стабільно в межах 3,72-3,75 гривні за 10 рублів. Сьогодні його ціна збережеться в тих самих межах.

Новини

Популярні теми форуму

analytics