Close button

Зеленський вважає Мінські домовленості "ледве живим" документом

Зеленський вважає Мінські домовленості "ледве живим" документом

Президент України Володимир Зеленський назвав Мінські домовленості “ледве живим” документом та переконаний, що його зустрічі з президентами США та РФ можуть сформувати новий порядок денний у врегулюванні ситуації на Донбасі, повідомляє УНИАН.

Про це глава держави розповів у ефірі програми «VIP з Наталією Мосейчук» на телеканалі «1+1». Зеленський відзначив, що за інформацією секретаря РНБО Олексія Данілова, РФ вже видала на Донбас 650 тисяч своїх паспортів, з них — 350-400 тисяч підтверджені.

“Ці люди там живуть і з російськими паспортами, і з українськими. Це велика проблема паспортизації. Цього немає у Мінських домовленостях. Це говорить про те, що вони порушуються з боку РФ”, - заявив він.

На переконання глави Української держави російська “паспортизація” на Донбасі є свідчення того, що “Мінські домовленості” не виконуються Росією.

“Він (“Мінськ” - ред.) і народився ледве живим. Те, що було підписане 2015-го, я вважаю, ледве живе. Питання в тому, що це сьогодні “Нормандія”, опираючись на “Мінськ”, чи “Мінськ”, опираючись на зустрічі в “Нормандії”. Це єдиний документ і не треба закривати, але треба відкривати іншу адженду (порядок денний — ред.). Я вважаю, що зустріч з президентом Росії і зустріч моя з президентом США може надати іншу адженду у вирішенні цих питань. Принаймні, нам потрібно спробувати”, - переконаний Зеленський.

Новини

Популярні теми форуму

analytics