Close button

Німецькі солдати покинули Афганістан

Німецькі солдати покинули Афганістан

Місія збройних сил Німеччини (бундесверу) в Афганістані закінчена. У вівторок, 29 червня, останні залишалися у військовому таборі в Мазарі-Шаріфі німецькі солдати на чотирьох військових літаках були передислоковані до Німеччини, повідомляє DW.

Серед солдатів, які залишили центральноазіатську республіку були і представники спеціального підрозділу KSK, які здійснювали охорону табору і забезпечили безпеку виведення військ.

"Підходить до кінця ціла глава в історії, інтенсивна місія, яка кинула виклик бундесверу і суттєво вплинула на його становлення, в тому числі і в боях. Місія, в ході якої отримали поранення душі і тіла наші солдати, в ході якої ми втрачали людей і оплакували загиблих", - заявила міністр оборони Німеччини Аннегрет Крамп-Карренбауер (Annegret Kramp-Karrenbauer).

За даними бундесверу, в ході 20-річної місії загинули 59 німецьких солдатів. До травня в Афганістані перебували 1100 німецьких солдатів. Німеччина серед країн НАТО володіла другим за чисельністю військовим контингентом в Ісламській Республіці, поступаючись лише США.

Новини

Популярні теми форуму

analytics