Close button

Зеленський назвав свою головну мету на посаді президента (Оновлено)

Зеленський назвав свою головну мету на посаді президента (Оновлено)

Президент України Володимир Зеленський заявив, що головною його метою на посаді глави держави є мир в Україні, протидія російському агресору, забезпечення суверенітету та відновлення територіальної цілісності України, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Мир не десь, а мир на українській землі - моя головна мета як президента України. Протидія агресору, забезпечення суверенітету, відновлення територіальної цілісності України - найвищий пріоритет нашої роботи", - заявив Зеленський, виступаючи на всеукраїнському форумі "Україна 30. Міжнародна політика" в понеділок у Києві.

Він також зазначив, що "незаконна анексія Криму з боку Росії і війна на Донбасі є викликом для всього демократичного світу".

За словами глави держави, "в ТОПі зовнішньополітичних пріоритетів України залишається деоккупація тимчасово окупованого Криму і міста Севастополь, частини Донбасу, а також безпека в Чорноморському регіоні".

"Ми повинні і далі бути тут проактивними, бути тут суб'єктами. Тільки посилення наших лідерських позицій в Чорноморському регіоні дозволить зберегти спокій, безпеку і свободу судноплавства", - додав Зеленський.

Новини

Популярні теми форуму

analytics