Close button

Скільки голосів на виборах готові віддати за Зеленського

Скільки голосів на виборах готові віддати за Зеленського

Чинний президент України Володимир Зеленський отримав би найбільшу підтримку на виборах глави держави, якщо б вони проходили на початку липня, зібравши 29,1% голосів українців, які визначилися зі своїм вибором, повідомляє Інтерфакс-Україна.

При цьому, за п'ятого президента України, народного депутата і лідера політичної партії "Європейська солідарність" Петра Порошенка в першому турі президентських виборів готові проголосувати 13,4% визначилися з вибором респондентів, за нардепа, одного з лідерів партії "Опозиційна платформа - За життя" Юрія Бойка - 12,5% опитаних, за екс-прем'єра, лідера Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Юлію Тимошенко - 11,3%.

У той же час лідера партії "Сила і честь" Ігоря Смешко готові підтримати 8,7% українців, які визначилися зі своїм вибором, екс-нардепа Євгена Мураєва - 5,5%, колишнього прем'єр-міністра, лідера "Української стратегії" Володимира Гройсмана - 4,6%, екс-нардепа, лідера "Радикальної партії" Олега Ляшка - 3,4%. Підтримка інших кандидатів нижче 3%.

Соціологи також відзначають, що діючий президент Володимир Зеленський перемагає другому турі у всіх можливих варіантах з найближчими опонентами.

Так, в парі Зеленський-Порошенко результат 65% проти 35% (серед тих, хто має намір голосувати і визначився з вибором). У парі Зеленський-Тимошенко - 61% проти 39%, в парі Зеленський-Бойко - 66% проти 34%.

Соціологічне дослідження проводилося на всій території України, за винятком тимчасово окупованих територій Криму та ОРДЛО. На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів методом телефонного інтерв'ю з використанням комп'ютера було опитано 2500 респондентів старше 18 років.

Вибірка репрезентативна за віком, статтю та типом поселення. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою ймовірністю 0,95: не більше 2,0%. Терміни проведення 30 червня - 3 липня 2021 року.

Новини

Популярні теми форуму

analytics