Close button

Земля стане вигідніше нерухомості і депозитів - експерти

Земля стане вигідніше нерухомості і депозитів - експерти

На першому етапі відкриття ринку сільськогосподарської землі 1 га коштуватиме в середньому біля $2000. Ціни оренди - $150- $200 га/рік, повідомляє UBR.

При цьому щорічно вартість паїв буде підвищуватися на 15-20%, виходячи їх досвіду більшості європейських країн після зняття мораторію на землю, кажуть фахівці провідної інвестиційної компанії в Україні Concorde Capital.

Експерти прогнозують, що інвестиції в купівлю землі зараз стануть більш прибутковою альтернативою інвестицій в житлову нерухомість і банківських депозитів.

При інвестиції в житло середній дохід становить 5-7% річних. При здачі землі в оренду інвестор отримає 7-10%. Тим більше, він не буде відповідати за якість чорнозему, це ляже на плечі орендаря. Тоді як власник житла завжди повинен підтримувати свій актив в належному стані.

Якщо порівнювати інвестиції в землю з депозитом у банку, то ставка за гривневими вкладами становить 6-8% річних, в доларах -1-3%. Ці показники також поступаються прибутковості від здачі паїв в оренду.

Тому Concorde Capital запустила аграрну онлайн-платформу KupiPai, яка об'єднає власників, інвесторів і агрохолдинги. Весь юридичний та консалтинговий супровід угод купівлі-продажу платформа забезпечує "під ключ".

"Той факт, що найближчі два роки "великий капітал" не зможе вийти на ринок, забезпечить максимізацію прибутковості для інвесторів-"першопрохідців". А наша платформа забезпечить швидкий і надійний процес купівлі-продажу для обох сторін", - сказав генеральний директор Concorde Capital Ігор Мазепа.

На сайті KupiPai можна підібрати ділянку, укласти договір і отримати документи на землю. При цьому користувачам гарантують юридичний супровід і справедливу ціну.

Новини

Популярні теми форуму

analytics