Close button

Перевірка одержувачів субсидій: інспектори будуть ходити по домівках

Перевірка одержувачів субсидій: інспектори будуть ходити по домівках

Міністерство соціальної політики готує в Україні масштабні перевірки отримувачів субсидії. Проводитиметься інспекція безпосередньо у домівках тих, хто претендує на бюджетні гроші чи вже їх отримує. Це зазначається в проекті постанови Кабміну, повідомляє РБК-Україна.

"Затвердити порядок здійснення державного контролю за дотриманням вимог законодавства під час надання соціальної підтримки", - вказано у документі.

Тобто, інспектори матимуть повноваження здійснювати перевірку у домівках отримувачів соціальної допомоги. Також це стосуватиметься і тих, хто претендує на отримання субсидії.

"Відвідувати разом із представником територіальної громади отримувачів соціальної підтримки за місцем проживання (з метою визначення правдивості відомостей, які впливають на встановлення права на отримання соціальної підтримки та визначення її розміру)", - йдеться у документі.

Зазначено, що у разі перешкоджання отримувачами соціальної підтримки (членами їхніх родин / домогосподарств) відвідуванню уповноваженою особою їхнього місця проживання надання субсидії призупиняється.

Автор: Марія Кучерявець

Новини

Популярні теми форуму

analytics