Close button

Спікер ТКГ пояснив свої слова про розворот на Схід

Спікер ТКГ пояснив свої слова про розворот на Схід
Фото: Facebook

Спікер в українській ТКГ Олексій Арестович вирішив пояснити свої висловлювання після заяви про те, що Україна може розвернутися в бік Китаю, якщо в Євросоюзі і США буде посилюватися вплив російських лобістів і буде реалізована політика здачі українських інтересів, повідомляє Дзеркало тижня.

За словами Арестовича, він нічого не говорив про зміну української позиції, а мова йшла про перебалансування інтересів, якщо їх здадуть. За його словами, на Заході є різні сили, але союзниками України є ті, хто вважає, що президента РФ Володимира Путіна не вдасться налаштувати на стримування Китаю.

Також Арестович каже, що вивчення досвіду країн Сходу, а саме Китаю, який має величезний досвід виходу з пострадянської пастки, є цікавим для України.

"Якщо Китай будує госпіталь по 10:00 в умовах епідемії COVID-19 і багато енергетичних станцій, є однією з найбільш розвинених країн в області штучного інтелекту - нам цікавий цей досвід? Як і досвід В'єтнаму, Туреччини, Азербайджану", - підсумував спікер ТКГ.

У свою чергу в МЗС України заявили про те, що Україна не збирається переглядати свій геополітичний вектор.

"Україна робить чимало роботи для перетворення на сучасну європейську демократичну державу. Тому в нашій зовнішній політиці немає питання: Схід чи Захід. Для нас завжди пріоритет номер один - національний інтерес, незалежно від точки світу, де він розташований", - сказав речник МЗС Олег Ніколенко.

Новини

Популярні теми форуму

analytics