Close button

У Кабміні хочуть підтримати використання водневого транспорту в Україні

У Кабміні хочуть підтримати використання водневого транспорту в Україні

У Міністерстві інфраструктури розробили проєкт наказу, який дозволить запровадити імпорт водневих автомобілів та стимулюватиме їхнє виробництво в Україні – це може бути поштовхом для розвитку водневих технологій, повідомляє Деловая столица.

Проєкт наказу також передбачає відтермінування до 2025 року деяких вимог відповідності конструкції колісних транспортних засобів щодо ременів безпеки, пристроїв освітлення та світлової сигналізації, дзеркал заднього виду тощо. Це пов’язано із попереднім перенесенням впровадження стандартів ЄВРО-6 Верховною Радою.

Як пояснили у відомстві, відтермінування вимог запроваджене для підтримки національних виробників, імпортерів, дилерів та споживачів від подорожчання виробництва та кінцевої вартості автомобілів.

Щодо водневого транспорту, в уряді сподіваються, що його розвиток стане поштовхом для розвитку водневих технологій.

"На сьогодні в Україні відсутні вимоги до водневого транспорту. Йдеться про електричні транспортні засоби на водневих паливних елементах, які працюють на стисненому водні. Проєкт наказу покращує нормативно-правову базу галузі, включаючи 134-те та 146-те Правила Європейської Економічної Комісії ООН", – коментують у відомстві.

У Мінінфраструктури зауважують, що водневі автівки є екологічними, адже мають нульовий рівень викидів вуглецю. Збільшення кількості таких транспортних засобів знизить рівень негативного впливу на довкілля.

Новини

Популярні теми форуму

analytics