Close button

Україна збільшила імпорт курятини і свинини: найбільші постачальники

Україна збільшила імпорт курятини і свинини: найбільші постачальники

За перше півріччя 2021 року було імпортовано 51 тис. тонн курятини, що на 18% більше, ніж за аналогічний період минулого року. У вартісному виразі імпорт курятини становить майже $22 млн.

Як повідомляє Український клуб аграрного бізнесу (УКАБ), найбільшими постачальниками курятини стали країни ЄС: Польща, Угорщина, Німеччина. 

Схожа ситуація спостерігається і зі свининою. Імпорт м’яса свиней за перше півріччя 2021 року зріс на 36% до 12,6 тис. тонн. Імпорт в основному надходив з Данії, Польщі та Нідерландів.

Натомість в Україні продовжується подальше скорочення поголів’я в птахівництві та виробництва м’яса птиці. За даними Держстату, поголів’я птиці свійської на підприємствах станом на 1 липня  2021 року скоротилося на 5,8% та сягає 114 млн голів, виробництво м’яса птиці за перших шість місяців скоротилось на 5,4% та склало 583,6 тис. тонн у забійній масі.

«Імпортозалежність по тваринницькій продукції зростає на фоні збитковості вітчизняного тваринництва та відсутності належної державної підтримки. В країнах ЄС виробництво та експорт має значні державні дотації та преференції. Що ж пропонує наш Уряд - обкласти додатковими податками тваринницькі комплекси. Спочатку птахівництво, що вже відображено в сумнозвісному законопроекті №5600, і вже почали говорити про свинарство і ВРХ. Такі ініціативи однозначно призведуть до негативних наслідків в галузі, здорожчання тваринницької продукції для споживачів та подальшого росту імпорту в Україну», - зауважив Роман Сластьон, генеральний директор УКАБ.

Новини

Популярні теми форуму

analytics