Close button

Лікарі розповіли, кому суворо заборонено їсти кавуни

Лікарі розповіли, кому суворо заборонено їсти кавуни

Лікарі з'ясували, для кого ароматні кавуни, сезон яких починається в Україні, протипоказані. Вживання ягоди може запустити деякі захворювання і погіршити стан організму, повідомляє РБК-Украина.

За словами медиків, з кавунами потрібно бути обережними, в першу чергу, хворим цукровим діабетом, а також людям, які страждають підвищеною схильність до набряків.

"Буде не дуже корисно тим, хто страждає набряками. І так рідина накопичується, а тут з'їж кавун - це ще додаткова рідина", - розповідають лікарі.

При яких ще станах і хворобах не можна їсти кавун?

  • порушеннях відтоку сечі;
  • сечокам'яній хворобі - сечогінна дія кавуна може погнати камені і викликати напад;
  • коліті, діареї, інших загостреннях хвороб шлунково-кишкового тракту;
  • захворюваннях підшлункової залози в гострій фазі;
  • захворюваннях серця, які супроводжуються затримкою рідини в організмі;
  • аденомі передміхурової залози;
  • післяопераційних спаєчних процесах.

Скільки кавуна можна з'їдати за день

Для здорових людей літня ягода дуже корисна, адже вона містить речовини, які перешкоджають каменеутворенню і чинять тонізувальний ефект на організм.

При цьому медики радять обмежувати себе в ласощах. За день максимальна кількість для людини зі здоровими нирками - один кілограм, а для дитини молодшого віку - втричі менше. Якщо ви відчуваєте, що ягода занадто сильно "сечогінна", зменште цю дозу.

Щоб не викликати проблеми зі шлунково-кишковим трактом, медики радять не їсти кавун до їди або відразу після цього. Краще - окремо від усього іншого і за 2 години до або після.

Щоб не викликати проблеми з шлунково-кишковим трактом, медики радять не їсти кавун до їди або відразу після цього. Краще - окремо від усього іншого і за 2 години до або після.


Автор: Світлана Мащенко

Новини

Популярні теми форуму

analytics