Close button

Негода в Європі та Китаї вдарила по світовій торгівлі

Негода в Європі та Китаї вдарила по світовій торгівлі

Повені в Китаї та Європі стали ще одним нищівним ударом для світової торгівлі, порушивши ланцюжки постачання, заявив глава судноплавної компанії Mandarin Shipping Тім Хакслі в розмові з CNBC, повідомляє Лента.Ру.

"Це дійсно стане проблемою для ланцюжків поставок, оскільки постраждало залізничне сполучення", - сказав Хакслі, пояснивши, що мова йде про залізниці з Чехії та Словаччини в порти Роттердам і Гамбург.
"Це дійсно порушить роботу індустрії", - додав він.

Німецький гігант Thyssenkrupp, виробник сталі, через повені не зміг отримати сировину, пояснив Хакслі, і в підсумку це завдасть шкоди таким секторам, як автопромисловість та виробництво побутової техніки.

За даними S&P Global Platts, компанія 16 липня оголосила про форс-мажор, який заважає їй виконати свої зобов'язання. Джерело в Thyssenkrupp розповіло, що частина залізниць в Хагені «відсутня», а знайти вантажівки для доставки складніше, ніж раніше. Це місто - один з найбільш постраждалих від повеней.

Що ж стосується затоплення в китайській провінції Хенань, то ситуація ускладнюється тим, що виходу до моря у регіону немає. Погіршує ситуацію також проблема із залізничним сполученням, порушеним через повінь.

"Звичайно, це вплине на доставляння вантажів, змусить вартість зрости", - пояснив експерт.

Новини

Популярні теми форуму

analytics