Close button

В яких країнах продають найбільше битих автомобилів

В яких країнах продають найбільше битих автомобилів

Здавалось би, відповідь на це питання очевидна - у США! Адже більшість "битків" везуть в Україну саме звідти. Однак дослідження carVertical стосується пошкоджених після ДТП автомобілів, які продаються цілими. А тут вже ситуація інша, повідомляє 24 Канал.

Роботу провели на основі даних майже мільйона автомобілів в Європі, тому американські “битки” тут не враховані. Однак українці вірять, що в Європі автомобілі кращі та рідше потрапляють в ДТП. Тому популярність привозу вживаних авто з Європи дуже висока.

Під час дослідження carVertical аналізував звіти про історію автомобілів з різних європейських країн. Результати, наведені у таблиці нижче, демонструють, у яких країнах відсоток пошкоджених автомобілів є найвищим.

10 країн з найбільшим відсотком битих автомобілів

Дане дослідження показало, що кількість битих авто на продаж залежить від заможності місцевих жителів. У багатших країнах відсоток битих вживаних авто менший, у менш багатих – більший.

32119__f37c6f53-58ba-4352-b3b1-58a98218b

Звичайно, ці статистичні дані не можуть претендувати на істину в останній інстанції. Адже на деяких ринках немає онлайн-даних про пошкодження автомобілів з точною прив’язкою до марки та моделі. Однак при купівлі авто з-за кордону треба зважати, що в деяких країнах, звідки українці часто привозять авто, дуже легко натрапити на бите авто.

Визначити, чи був конкретний автомобіль у ДТП, можна тут.

Методологія дослідження

  • Джерело даних: Дослідження базується на 1 млн звітах про історію автомобілів за допомогою платформи carVertical. Платформа надає дані з історії автомобіля, використовуючи реєстраційні номери VIN, які розкривають інформацію про кожну аварію, в яку потрапив транспортний засіб, пошкоджені деталі, скільки коштував ремонт, а також багато іншого.
  • Період дослідження: червень 2020 року – червень 2021 року.
  • Країни: Польща, Румунія, Угорщина, Чехія, Болгарія, Хорватія, Сербія, Словаччина, Словенія, Росія, Білорусь, Франція, Литва, Україна, Латвія, Італія, Німеччина.

Новини

Популярні теми форуму

analytics