Close button

"Дія" не відображає водійські права - що робити

"Дія" не відображає водійські права - що робити
Фото: Курс Украины

У Міністерстві цифровоъ трансформації України розповіли, що робити, якщо посвідчення водія не відображається в додатку "Дія". Користувачеві знадобитися пройти 5 кроків до вирішення проблеми і пройти так звану верифікацію, повідомляє Сегодня.

"Верифікація даних – це уточнення інформації в реєстрі посвідчень водіїв і реєстрі свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів. Якщо є інформація про ваші документи, але її недостатньо для відображення в додатку "Дія", ця послуга може вирішити проблему", – йдеться в повідомленні "Дія"в Телеграм.

Як "підтягнути" права в "Дію"

  1. Для початку потрібно увійти в електронний кабінет водія за допомогою електронного підпису.
  2. Потім в розділі "Електронні послуги" необхідно вибрати "Уточнення даних в реєстрі водійських посвідчень".
  3. Потім водій повинен заповнити онлайн-форму і тип проблеми.
  4. Далі потрібно завантажити фото потрібних документів (посвідчення водія з обох сторін, паспорт, відомості про місце реєстрації).
  5. Останній крок – підтвердити заяву і чекати її розгляду.

Це вже не перші проблеми, з якими стикаються водії в додатку "Дія ".

Система повинна автоматично відображати документи водія – права і техпаспорт на авто. Але раніше стало відомо, що не у всіх користувачів виходить "загнати" в систему техпаспорт.

Проблеми виникають у тих, хто отримував документи раніше 2013-2014 років. Їх дані просто пройшли повз держреєстрів. При цьому оформити електронні документи можна вручну. Нові техпаспорти, за словами глави Мінцифри Михайла Федорова, відразу після цього з'являються в системі.

Новини

Популярні теми форуму

analytics