Close button

Ситуація в Афганістані виходить з-під контролю - генсек ООН

Ситуація в Афганістані виходить з-під контролю - генсек ООН
Фото: Антоніу Гутерріш

Ситуація в Афганістані погіршується, і таліби повинні негайно припинити наступ і перейти до переговорів. З такою заявою виступив Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш на брифінгу в п'ятницю, 13 серпня, повідомляє Кореспондент.

"Ситуація в Афганістані виходить з-під контролю. Тільки за останній місяць більше тисячі чоловік були вбиті або поранені в результаті нападів на мирне населення", - сказав він і додав, що в країні переповнені лікарні, починає відчуватися нестача їжі та медикаментів, знищуються мости , дороги, школи і лікарні.

У зв'язку з цим генсек закликав "Талібан" припинити бої в Афганістані та приступити до переговорів. На думку Гутерріша, тільки досягнуті самими афганцями домовленості призведуть до стійкого миру в країні, проте ООН готова надати їм допомогу в цьому.

Разом з тим глава організації заявив, що міжнародне співтовариство має послати руху "Талібан" сигнал про неприпустимість силового захоплення влади, який може привести "тільки до затяжної громадянської війни або повної ізоляції Афганістану".

Новини

Популярні теми форуму

analytics