Close button

Аномальна спека вдарить по зарплатам американців

Аномальна спека вдарить по зарплатам американців

Аномальна спека в США ставить перед мільйонами робочих вибір: міняти сферу діяльності або продовжувати працювати, завдаючи серйозної шкоди своєму здоров'ю. Згідно з дослідженням, проведеним об'єднанням стурбованих учених (Union of Concerned Scientists), до 2065 році вплив тепла на здоров'я людей посилиться в чотири рази і поставить під загрозу сумарний дохід в 55 мільярдів доларів, повідомляє Лента.Ру.

Як передає NBC News, дослідження союзу показало, що до 2065 році 7,6 мільйонам робітників, зайнятих в будівництві та видобутку корисних копалин, недоплатять в середньому 1900 доларів на рік в результаті сильної спеки. Якщо не скоротити глобальні викиди, аномальна температура призведе до того, що люди не зможуть відпрацювати 54 трудових днів за рік.

За даними управління з безпеки та гігієни праці, з 1992 по 2017 рік в результаті теплового впливу загинуло 815 робітників у США і серйозно постраждали понад сім тисяч осіб. Щоб знизити ризики, управління випустило так зване «загальне положення», згідно з яким роботодавці зобов'язані піклуватися про здоров'я своїх співробітників. Однак тільки в двох штатах США, Каліфорнії і Вашингтоні, є спеціальні стандарти профілактики теплових захворювань, які включають необмежений доступ до питної води, а також можливість відпочити в прохолоді.

У Техасі, де у 2050 році середньостатистичний робітник ризикує недоотримати 3500 доларів через сильну спеку, такі стандарти не передбачені, і влада не хоче їх вводити. Губернатор штату збирається підписати законопроєкт, що забороняє місцевій владі вимагати від роботодавців надавати оплачувані лікарняні, час на відпочинок, і стабільний графік роботи. Люди опиняються в безвихідному становищі та продовжать працювати, попри спеку 32-38 градусів за Цельсієм.

Сотні людей загинули або опинилися у важкому стані через аномальну спеку в США влітку 2021 року. У штаті Орегон, де померло 83 людини, температура підіймалася до рекордних 46,6 градуса за Цельсієм. Конгрес обіцяв виділити місцевій владі 100 мільйонів доларів на заходи щодо подолання наслідків аномалії.

Новини

Популярні теми форуму

analytics