Close button

У Кличка заявили, що 40% питної води у Києві очищується за технологіями ЄС, а у найближчі роки столиця повністю перейде на такі технології

У Кличка заявили, що 40% питної води у Києві очищується за технологіями ЄС, а у найближчі роки столиця повністю перейде на такі технології

У найближчі 2 роки планується модернізувати Деснянську водопровідну станцію у Києві, внаслідок чого все населення Києва отримуватиме питну воду, знезаражену за сучасними європейськими технологіями, повідомляє Деловая столица.

На сьогодні вже 40% водопровідної води у столиці очищується за допомогою безхлорних технологій. Це стало можливим завдяки модернізації Дніпровської водопровідної станції у 2018-2020 роках та будівництву заводу із виробництва діоксиду хлору. Також було модернізовано 14 артезіанських насосних станцій, де замість застарілих хлораторних установок тепер використовуються електролізні, а реагент для очищення води – гіпохлорит натрію — виробляється прямо на місці.

Цех з виробництва діоксину хлору збудований біля Дніпровської водопровідної станції, яка забезпечує 30% водопостачання міста. Діоксид хлору – потужний дезінфектант, який зберігає знезаражувальну дію води під час транспортування водопровідними мережами і забезпечує більш тривалий період післядії, ніж хлор або гіпохлорит. У води, знезараженої діоксидом хлору, відсутні присмаки та запах хлору. Нове обладнання водоочищення гарантує точність дозування, оптимальне використання електроенергії та реагентів, високу якість та покращені смакові властивості води, а також безпеку для персоналу станції.

Крім того, щоб знезаражена за новою технологією вода до подачі у мережу зберігалась у належних умовах, не втрачаючи своєї якості, «Київводоканал» реконструював резервуар чистої води ємністю 5 тис. куб. м на Дніпровській водопровідній станції. Для реконструкції використовувались сучасні німецькі матеріали, які гарантують герметичність та захист від дії реагентів. Таким чином, резервуар може ефективно експлуатуватися ще мінімум 50 років.

Новини

Популярні теми форуму

analytics