Close button

Голова Apple отримав 5 мільйонів акцій компанії

Голова Apple отримав 5 мільйонів акцій компанії

Гендиректор Apple Тім Кук отримав у четвер понад 5 млн акцій Apple, продавши більшість акцій на суму понад 750 млн дол., посилаються закордонні ЗМІ на документи Комісії з цінних паперів і бірж (SEC), повідомляє Економічна правда.

Зазначається, що це останній бонус, який Кук зміг отримати за успішні показники корпорації в акціях. Кук очолив Apple у 2011 році.

При цьому, Кук отримав найбільшу кількість акцій, на які він мав право згідно угоди 2011 року - його бонус в акціях був прив'язаний до вартості акцій порівняно з іншими компаніями в S&P 500.

Apple входила в топ-3 компаній S&P 500 із загальною прибутковістю для акціонерів 191,83% за останні три роки.

Компанія посідала 13-е місце із 442 компаній, йдеться у опублікованих SEC документах. З того часу, як Кук став генеральним директором у 2011 році, акції Apple виросли на понад 1200%.

У минулому році він отримав новий компенсаційний пакет, який діє до 2026 року. Більша частина винагороди Кука виплачується у вигляді обмежених паїв акцій.

Цього тижня Кук пожертвував акції Apple на суму майже 10 млн дол. неназваній благодійній організації, йдеться у заяві SEC.

Новини

Популярні теми форуму

analytics