Close button

Укравтодор залучив консорціумний кредит від шести банків

Укравтодор залучив консорціумний кредит від шести банків

Договір про надання консорціумного кредиту на суму $376 млн терміном на п'ять років для фінансування програми "Велике будівництво" підписали з державним агентством автомобільних доріг України ("Укравтодор") Укрексімбанк, Ощадбанк, Укргазбанк, ТАСкомбанк, Банк Кредит Дніпро та ПУМБ, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Уже сьогодні "Укравтодор" отримує фінансування в $376 млн і зможе продовжувати "Велике будівництво" (...) Ставка за кредитом становить 4,9% річних у валюті", - повідомив голова Укрексімбанку Євген Мецгер на церемонії підписання договору в суботу.

За його словами, Укрексімбанк як координатор кредиту надав 45% від суми фінансування в еквіваленті $165 млн, Ощадбанк - до $150 млн, Укргазбанк - до $50 млн, банк "Кредит Дніпро" - $13 млн, ПУМБ - до $10 млн, а ТАСкомбанк - до $14 млн.

Зазначено, що позичальник отримав єдині від усіх банків-партнерів умови і в подальшому взаємодіятиме виключно з банком-координатором.

Прес-служба зазначила, що передумовами реалізації проекту стали консультації з Міністерством інфраструктури щодо продовження фінансування програми "Велике будівництво", де було зазначено, що жоден український банк не може самостійно надати таку значну суму коштів, адже вона перевищує нормативи банків.

Новини

Популярні теми форуму

analytics