Close button

Названо найбільш високооплачувані спеціальності в Україні

Названо найбільш високооплачувані спеціальності в Україні

Середня номінальна зарплата штатного працівника зі сфери інформації та телекомунікації в липні склала 24 тис. 946 гривень, що є найвищим показником серед усіх інших сфер діяльності, повідомляє УНІАН.

Згідно з оприлюдненими даними Державної служби статистики, на другому місці з незначним відривом знаходиться сфера фінансової та страхової діяльності. Середня номінальна зарплата штатного працівника цієї сфери в липні склала 24 тис. 489 грн.

Відзначається, що трійку лідерів по середній зарплаті в липні замикають сфери державного управління та оборони, а також обов'язкового соціального страхування. Середня номінальна зарплата штатного працівника даних сфер становить 20 тис. 782 грн.

Загалом середня номінальна заробітна плата штатного працівника в Україні в липні 2021 року зросла у порівнянні з липнем 2020 року на 21,5% - до 14 тис. 345 грн.

Держстат зазначає, що середня номінальна заробітна плата штатного працівника в Україні в липні 2021 року була у 2,4 раза вище мінімальної заробітної плати, яка встановлена на рівні 6 тис. грн.

Новини

Популярні теми форуму

analytics