Close button

Стала відома головна причина смерті від СOVID-19

Стала відома головна причина смерті від СOVID-19
Фото: Pixabay

Американські дослідники з'ясували головну причину летальності при важких формах коронавірусної інфекції, повідомляє Кореспондент.

Відзначається, що ключову роль в цьому відіграють вірусні частки в легенях.

"Ми провели поки найдетальніше дослідження нижніх повітряних шляхів у людей з важкими формами коронавірусної інфекції. Спостереження показують, що головною причиною смертей від COVID-19 служить нездатність імунітету впоратися з великою кількістю вірусних частинок в легенях", - зазначив ад'юнкт-професор Університету Нью Йорка Імран Сулайман.

Вчені проаналізували розвиток вторинних інфекцій в легенях у 580 пацієнтів, які в критичному стані потрапили в клініку Університету Нью-Йорка в березні 2020 року.

З'ясовано, що саме висока концентрація SARS-CoV-2 в нижніх дихальних шляхах - призводить до смерті. У тканинах органів дихання загиблих від даного вірусу було в десять разів більше частинок коронавірусу, ніж у тих, що вижили.

"Наші дані показують, що в роботі адаптивного імунітету цих пацієнтів виникали невідомі збої, які заважали боротися з інфекцією. Якщо ми зможемо виявити цю проблему, у нас з'явиться можливість створити препарати, що підвищують активність імунної системи при зараженні коронавірусом", - підсумували вчені.

Новини

Популярні теми форуму

analytics