Close button

В Україні зареєстровано перший водневий електромобіль

В Україні зареєстровано перший водневий електромобіль
Фото: Pixabay

В Україну ввезли, сертифікували й поставили на вітчизняні номера перший електромобіль на водневих паливних елементах (FCV). Про це написав на своїй сторінці в Facebook президент Українського водневого ради Олександр Репкін, повідомляє Enkorr.

«Ми з Українським водневим радою завезли в Україну і сертифікували водневу машину японської марки Toyota. Вперше така машина має українські номери! У 2019 році я пообіцяв, що це станеться, і зараз можу з гордістю представити результат», - пише провідний національний фахівець в цій сфері.
«Скажу відверто, процес сертифікації був досить складним і тривалим. Минуло півтора місяці, перш ніж ми отримали українські номери. Завдяки чому зараз у всіх, хто побажає розмитнити водневу машину, процедура займе всього три дні! - підкреслює А.Репкін. - Тепер справа за поступовим розвитком інфраструктури для водневого транспорту (водень - це екологічне паливо не тільки для авто, а й для поїздів і літаків). Серед перших наших кроків буде сертифікація ще одного автомобіля і створення першої водневої заправки в Україні. Ми з командою Української водневої ради, а також всі експерти, які зараз розробляють водневу стратегію [країни], активно працюємо над тим, щоб розвинути водневу енергетику в Україні та навіть зробити її експортером водню для Європи».
241336527_4631225166939840_9083169332751

Як повідомлялося, згідно з дослідженнями Інституту відновлюваної енергетики НАН України, в нашій країні може бути вироблено до 280 млрд куб. м водню, або 800 ТВт * год.

Довідка:

Український водневий рада (осн. В 2018 р) - це перша воднева енергетична асоціація провідних енергетичних, промислових і громадських організацій підприємств України, об'єднаних прагненням і розумінням необхідності:

  • інтеграції сучасних поновлюваних енергетичних технологій в українську економічну модель,
  • модернізації енергетичного комплексу України,
  • впровадження сталого розвитку для глобального переходу на поновлювані водневі енергетичні ресурси.

Новини

Популярні теми форуму

analytics