Close button

У Путіна назвали умову для збереження транзиту газу через Україну

У Путіна назвали умову для збереження транзиту газу через Україну
Фото: facebook.com.verkhovna.rada.ukraine

Українська влада повинна адресувати питання про збереження транзиту газу європейським покупцям. Росія зі свого боку готова виконувати зобов'язання при збільшенні відповідних контрактів. Про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, повідомляє UBR.

Таким чином він прокоментував заяву президента України Володимира Зеленського, що Київ хотів би зберегти транзит газу з Росії до Європи, щоб не втрачати доходи, в зв'язку з чим звертається за різними напрямками для вирішення питання.

"В даному випадку, звичайно, адресатом Києва є набувачі газу, покупці газу в Європі, європейські компанії. Саме ці компанії можуть укласти з російським монополістом нові довгострокові угоди із збільшеними обсягами з урахуванням зростаючих потреб в блакитному паливі",- вказав Пєсков.

За його словами, щоб транспортувати через територію України газ, потрібно, щоб цей ресурс хтось купив. В такому випадку російська сторона готова виконати нові контракти.

"Звичайно. Вона (Росія, - ред.) це і робить. Президент неодноразово говорив, що якщо будуть купувати далі газ, якщо будуть збільшувати контракти, звичайно, якщо Україна буде давати конкурентоспроможні комерційні пропозиції, то все це продовжить працювати", - підкреслив прес-секретар.

Нагадаємо, з початку року транзит російського природного газу через Україну в ЄС склав 32,666 млрд куб. м, а середньодобовий обсяг транспортування - 119 млн куб. м. З урахуванням додаткового бронювання середньодобові обсяги транспортування знизилися до мінімального обсягу за контрактом - до 109 млн куб. м.

Новини

Популярні теми форуму

analytics