Close button

Газпром зупиняє постачання газу до Молдови

Газпром зупиняє постачання газу до Молдови

Молдовська сторона вчасно (у понеділок, 22 листопада) не здійснила чергового платежу за постачання, у зв'язку з чим надходження російського газу до республіки може зупинитися вже за дві доби, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Черговий термін поточних платежів - сьогодні, 22 листопада ц. р. У зв'язку з цим сьогодні "Газпром" відповідно до контракту повідомив молдавській стороні, що через 48 годин постачання газу до Молдови буде зупинено. "Газпром" вкрай розчарований невиконанням Молдовою своїх контрактних зобов'язань", - заявив офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов.

Офіційний представник російської компанії нагадав:

"Як відомо, "Газпром" протягом тривалого часу проводив переговори з Молдовою з питань постачання газу, укладання на цю тему відповідного контракту. Пропозиції "Газпрому" за контрактом за ціною на газ були абсолютно ринковими і формувалися на базі біржових торгів газу. Молдовська сторона наполягала більш пільговому для себе ціноутворенні".
"Маючи на увазі складну, дуже складну ситуацію в економічному та фінансовому становищі Молдови, керуючись прагненням зберегти для Молдови можливості виплати її боргових зобов'язань щодо "Газпрому", а також позицію президента Росії, до якого молдовська сторона неодноразово зверталася за сприянням, "Газпромом" прийняв рішення підписати контракт практично на умовах молдавської сторони, але з суттєвим та важливим пунктом: Молдова вчасно здійснює сто відсотків поточних платежів за газ", - наголосив Купріянов.

Новини

Популярні теми форуму

analytics