Close button

Іран відмовляється обговорювати виплату компенсацій за збитий літак МАУ

Іран відмовляється обговорювати виплату компенсацій за збитий літак МАУ

Іран відмовився від проведення зустрічі для переговорів стосовно виплати репарацій за збиття літака "Міжнародних авіаліній України" у січні 2020 року, повідомляє УНІАН.

Про це йдеться у заяві Міжнародної групи з координації допомоги жертвам рейсу PS752.

"Ми, міністри, які представляють Канаду, Швецію, Україну та Сполучене Королівство, висловлюємо глибоке розчарування тим, що Ісламська Республіка Іран не прийняла наші численні пропозиції зустрітися 22 листопада 2021 року для проведення переговорів щодо репарацій за збиття рейсу PS752", - наголошується у заяві.

Зокрема, чотири країни нагадують, що Іран повинен виконати міжнародно-правове зобов’язання щодо здійснення репарацій групі держав у повному обсязі, і повторно закликають до добросовісних переговорів і їх проведення до кінця цього року.

"Ми продовжуватимемо бути солідарними з сім’ями та близькими жертв PS752 у їхній глибокій втраті та стражданнях. Вони можуть бути впевнені, що Координаційна група залишиться єдиною у своїй цілі притягнути Ісламську Республіку Іран до відповідальності за цю трагедію", - сказано у заяві.

"Якщо Іран продовжить уникати переговорів з групою, у Координаційної групи не залишиться іншого вибору, крім як серйозно розглянути інші дії та заходи щодо вирішення цього питання в рамках міжнародного права", - підсумовується у заяві.

Новини

Популярні теми форуму

analytics