Close button

Президент Євроради розповів Зеленському про результати розмови з Путіним

Президент Євроради розповів Зеленському про результати розмови з Путіним

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем, під час якої обговорив питання безпеки, повідомляє Українська правда.

Співрозмовники обговорили розвиток безпекової ситуації на сході нашої держави у зв’язку з концентрацією російських збройних сил вздовж українських кордонів.

Володимир Зеленський поінформував Шарля Мішеля про зусилля України, спрямовані на мирне врегулювання українсько-російського конфлікту.

Зі свого боку президент Європейської ради повідомив про результати своєї розмови з президентом РФ Володимиром Путіним, що відбулася напередодні, 24 листопада.

"Одним із цих результатів є переконаність, що деескалації ситуації могли б допомогти контакти між українською та російською сторонами за участю ЄС", – сказано в повідомленні ОП.

Лідери України та Євросоюзу домовилися й надалі координувати свої позиції щодо шляхів врегулювання конфлікту.

Співрозмовники також обговорили підготовку запланованого на 15 грудня саміту Східного партнерства. Зеленський зауважив, що цей захід має бути результативним з точки зору врахування інтересів України та "Асоційованого тріо".

Новини

Популярні теми форуму

analytics